2019-06-15 09:28:45• hírek • Bede Emőke

Különleges tanévzárót tartottak Egriben

Minden diák örömmel gondol vissza azokra a felszabadult percekre, amikor a nyár beköszöntével végre szögre akaszthatta iskolatáskáját és belevethette magát a vakáció felüdítő élményébe. A pihenő közeledte pénteken ugyanúgy izgalommal ötlötte el az egri tanulókat, mint ahogy tette ezt hatvan évvel ezelőtt is az akkori gyerekekkel is. Miért ne lehetne hát összehozni a két generációt egy különleges tanévzáró keretében?

A Makay Lehet György nyugalmazott lelkész gondolatából valósággá vált eseménynek pénteken az egri református templom adott otthont. Az Isten házának padjaiban ott ültek egymás mellett a kisdiákok és a pár óra erejéig ismét diákká fiatalodó idősebb nemzedék tagjai is. Utóbbiak hatvan évvel ezelőtt léptek ki utoljára az egri iskola kapuján, így a közös ünnepség kiváló alkalmat nyújtott a több évtizedes emlékek leporolására.



A rendhagyó tanévzáró istentisztelettel kezdődött, majd a közös hálaadást követően Márton Zsuzsanna, Egri polgármestere adott hangot ünnepi gondolatainak, köszöntve az egykori és jelenlegi diákokat, pedagógusokat, szülőket egyaránt. Majd ezt követően egy különleges osztályfőnöki órára került sor, melyet Gáti Noémi tanítónő vezetésével a jelenlevők felelevenítették az iskolai évek emlékeit.


Márton Zsuzsanna a Szatmár.ro-nak azt is elárulta, hogy sikerült újraalkotni a 60 évvel ezelőtt készült tablót, mely ezután az egri iskola falát fogja díszíteni. Az első kezdeményezés sikerét látva a település vezetője azt is kilátásba helyezte, hogy a következő években hagyományt teremtenek ebből a különleges évzáróból.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: